Zo leg je kunstgras aan

Kunstgras is erg hip. Zeker tegenwoordig ziet kunstgras er beter uit dan gewoon natuurgras. En dan hebben we het nog niet eens over de voordelen gehad. Wat dacht je van de volgende zaken? Je hoeft nooit meer met de grasmaaier aan de slag en je hebt geen frustraties van kale plekken, bruine plekken of onkruid dat steeds terugkomt. Als je besluit kunstgras aan te schaffen, kan je het natuurlijk door een ervaren partij laten leggen. Maar met de juiste tips is het net zo eenvoudig om zelf kunstgras te leggen. Lees snel verder om erachter te komen hoe je het zelf kan!

Alles begint met de ondergrond
Kunstgras leggen moet je vanaf de basis opbouwen. Zorg daarom voor een goede ondergrond. Een goede ondergrond zorgt voor een stabiele basis. Je nieuwe kunstgras komt hierdoor plat en ferm op de grond liggen.
Het is van belang dat de ondergrond aan de volgende zaken voldoet.
1. De ondergrond moet goed tegen water kunnen
2. De ondergrond moet stevig genoeg zijn om voldoende gewicht te kunnen dragen
3. De ondergrond moet egaal zijn.

Het is van belang dat de ondergrond egaal gemaakt en verdicht wordt. Met een trilplaat heb je het juiste gereedschap om de grond te verdichten. Na het verdichten kan je verder met het egaal maken van de grond. Zorg ervoor dat je de juiste hoogte bepaald. Als je de hoogte eenmaal bepaald hebt, kan je voor de rest van het stuk een waterpas gebruiken.

Kunstgras leggen
Begin met het snijden van het kunstgras op maat. Nadat je dit gedaan hebt kan je het kunstgras gaan lijmen. Let er extra goed op dat het ondertapijt schoon is. Als het ondertapijt niet schoon is, kan dat gevolgen hebben voor het niet goed hechten van de lijmlaag. Na het lijmen kan je het kunstgras op de ondergrond slaan. Daarna kunnen de naden ingesneden worden, maar let goed op dat ze wel helemaal vastgelijmd zitten. Door gebruik te maken van zware materialen of bijvoorbeeld haringen, kan je ervoor zorgen dat het kunstgras niet meer kan bewegen.

Na het bijsnijden is het leggen van het kunstgras zo goed als gereed. Als allerlaatste stap moet er nog zand in het kunstgras geveegd worden. Dit zorgt ervoor dat het kunstgras echt niet meer gaat bewegen. Nadat het zand overal evenredig is verdeeld, kan het nieuwe gazon van kunstgras in gebruik genomen worden.

Overtuigd van kunstgras?
Zoals je hebt gelezen is het helemaal niet moeilijk om zelf kunstgras te leggen. Maar zoals met meer doe het zelf bezigheden kost het wel wat tijd en moeite. Meer informatie over het leggen of aanschaffen van kunstgras? Kijk dan eens op kunstgrashuis.nl. Een gratis kunstgras staal behoort daar ook tot de mogelijkheden!

Leave a Comment