Van sauna tot spa: Dit zijn de beste accessoires voor in jouw tuin

Nu de zomer in volle gang is, brengen we natuurlijk weer zoveel mogelijk tijd door in de tuin. Lekker luieren in het gras, een drankje drinken en een boek lezen vanuit je loungeset… Zo kom jij de dag wel door! Om van je tuin een fijne oase te maken waar het hele gezin graag tijd doorbrengt, heb je natuurlijk wel de juiste accessoires nodig. Als jouw tuin wel een update kan gebruiken, is het hoog tijd om daar nu mee te beginnen! Wij zetten vandaag op een rijtje welke elementen niet mogen ontbreken in jouw tuin.

Een sauna in je tuin
Heerlijk… ontspannen in de sauna! In de zomer misschien niet de meest voor de hand liggende activiteit, maar in het najaar en in de winter is er niets fijner. In de sauna kom je niet alleen tot rust; het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Door de warmte in een sauna ga je natuurlijk zweten en op die manier worden afvalstoffen afgevoerd. Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek zelfs uitgewezen dat sauna’s bijdragen aan een betere weerstand! Een bijzondere variant op een reguliere sauna is de infrarood sauna. Eigenlijk gaat het hier om een zogenaamde infraroodcabine waarin infrarood elementen zorgen voor stralingswarmte. Als je plaatsneemt in zo’n infrarood sauna, profiteer je van gezondheidsvoordelen als een betere doorbloeding en een schone huid.

Ontspannen in een spa bad
Eigenlijk mag een spa ook niet ontbreken in dit rijtje! Net als in de sauna kom je in de spa namelijk heerlijk tot rust terwijl je ook nog eens profiteert van gezondheidsvoordelen. Geen wonder dus dat steeds meer mensen een spa willen! Met name de zwemspa wint de laatste tijd erg aan populariteit. In dit type spa kun je ontspannen maar ook sporten. In zo’n zwemspa zijn namelijk elementen ingebouwd die zorgen voor krachtige waterstromen. Op die manier kun jij in de zwemspa tegen de stroom inzwemmen en zo werken aan je conditie, terwijl je daar niet eens een heel grote ruimte voor nodig hebt. Toch niet zo’n zin om je in te spannen? Dan kun je natuurlijk ook gewoon stil blijven dobberen en de massagestralen hun werk laten doen.

Relaxen in je eigen loungeset
Wat ook niet mag ontbreken in jouw tuin, is een fijne loungeset! Zak weg in de zachte kussens en je komt helemaal tot rust. Loungesets zijn er voor zowel grote als wat kleinere tuinen en natuurlijk zijn er zoveel verschillende soorten dat er voor iedere tuininrichting wel een passende loungeset gevonden kan worden. Loungesets kunnen gemaakt zijn van diverse materialen die ieder hun eigen voor- en nadelen kennen. Lees je goed in voordat je overgaat tot de aanschaf van een loungeset; zo weet je zeker dat je een set kiest waar je nog lang plezier van zult hebben!

Leave a Comment