Een laag budget , goedkope plantenbakken

Sommige mensen besteden veel geld aan hun tuin, terwijl anderen dit niet kunnen of willen. Maar ook met een lage budget kan de tuin op een mooie manier worden ingericht. Een tuinset hoeft niet duur te zijn. Ook met betrekking tot de verdere inrichting kan er op een goedkope manier een mooi resultaat bereikt worden. Goedkope plantenbakken met meerjarige planten zijn een aanwinst voor iedere tuin. Met een beetje kennis van zaken kan zowel de kleine als de grote tuin stijlvol worden ingericht. Het enige wat u hiervoor nodig heeft zijn een paar mooie plantenbakken of bloembakken, potgrond en verschillende soorten planten.

Plantenbakken buiten inrichten
Bedenk eerst waar de plantenbakken buiten moeten komen te staan. Dit kan het terras zijn, naast de entree of ergens in een verloren hoek van de tuin. Maar ook als tuinafscheiding schieten de plantenbakken buiten hun doel niet voorbij. Volgens Gardenmart.nl is het belangrijk dat overtollig water uit de plantenbak weg kan lopen. Afvoergaten in de bodem mogen daarom niet ontbreken. Leg enkele grote potscherven over deze gaten heen. Vervolgens vult u de bak met een laag steentjes en potgrond. Zet de planten stevig met hun wortels in de potgrond.

Onderhoud van de plantenbak
Ook het onderhoud van de plantenbak hoeft niet veel te kosten. Eenjarige planten moeten ieder jaar vervangen worden, daarom kiest u liever voor vaste planten. Groenblijvende planten zien er ook in de winterperiode nog mooi uit. Zorg dat uitgebloeide bloemen om de paar dagen worden weggeplukt. De plant gebruikt veel energie voor de zaadvorming. Na 6 weken is de eerste voeding uit de potgrond verdwenen. Het is nu belangrijk om bij te mesten. Ook dit hoeft niet duur te zijn. Stem de plantenvoeding af op de plantensoort. Veel planten zijn zelf goed te vermeerderen. Dit kan middels stekken, scheuren of het verzamelen van de zaden en deze opnieuw te planten.

Leave a Comment