De aanleg van een zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin is de ultieme droom voor veel mensen. Wie droomt er niet van om tijdens de heerlijke hete zomermaanden een duik te kunnen nemen in zijn eigen zwembad. Hieronder een opsomming van wat er allemaal bij komt kijken om een zwembad in de achtertuin te hebben.

Het beschikbare budget
Hoe luxe je het zwembad in de achtertuin wilt hebben kun je volledig zelf bepalen. De omvang van het zwembad ligt natuurlijk aan het uit te geven bedrag dat je gedachten heeft voor de aanleg van het zwembad in je tuin. Een grote kostenpost bij de aanleg van een zwembad is de manier van waarop je het zwembad geplaatst wilt hebben. Er is de mogelijkheid om het bad in te graven of er is de optie om het zwembad boven de grond te laten plaatsen. Prijzen voor de aanleg van zwembaden kunnen oplopen van 1000 euro tot bedragen van wel 10.000 euro of hoger.

De grootte en toegankelijkheid van het zwembad
Nadat je de grootte van het zwembad bepaald heeft is het ook belangrijk om te kijken naar de toegankelijkheid. Wanneer je kiest voor een gezinszwembad zal er bijvoorbeeld een zwembadtrap nodig zijn om veilig in en uit het zwembad te komen. Ga voor jezelf na wie er allemaal in het zwembad gaan zwemmen zodat je rekening kunt houden met extra kosten zoals een zwembadtrapje of een verlaagd gedeelte in het bad.

Temperatuur

De temperatuur van het water is ook iets om goed over na te denken. Wanneer je het zwembad ook in de koudere maanden wilt gaan gebruiken dan is een voorverwarmd zwembad een must. Je zal begrijpen dat een duik in een ijskoud zwembad absoluut geen pretje is buiten het zomerseizoen.

Schoonmaken van het zwembad
Wanneer het zwembad uiteindelijk in gebruik is moet je deze ook schoon proberen te houden. Zwemmen tussen bladeren en andere rommel is natuurlijk minder prettig. Deze vervuiling zal je moeten verwijderen uit het zwembad en ook het controleren van het water en de waterkwaliteit staat hoog op het lijstje van onderhoudswerkzaamheden. Het water heeft de juiste zuurgraadnodig om virussen en schimmels uit het zwembad te houden. De waterkwaliteit verbeteren kan door middel van een filterpomp, daarnaast dien je ook nog de bodem regelmatig schoon te maken.

Afdekking van het zwembad
Het afdekken van het zwembad is zeker in een tuin met veel bomen geen overbodige luxe. Je kunt het zwembad afsluiten met een zwembadafdekking of een speciaal doek zodat er geen rommel van buiten in terecht komt. Bij de aanschaf van een doek is het slim om te kijken of deze veilig en stevig genoeg is zodat kleine kinderen niet zomaar in het zwembad kunnen vallen als ze in de tuin spelen.

Leave a Comment