Boomhutten zijn een verrijking voor je tuin

Boomhutten, welk kind droomt daar nou niet van? Want wat is er nou leuker dan je eigen boomhut te hebben in je eigen achtertuin? Een boomhut op maat maken kan je zelf heel eenvoudig maken door middel van een bouwtekening. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om dit uit te besteden. Een boomhut laten maken kan je bijvoorbeeld over laten aan een erkende timmerman.

Zorg voor een goede bouwtekening

Wie begint aan het bouwen van boomhutten begint aan een redelijk omvangrijk project. Veelal worden de hutten van hout gebouwd, een product wat niet altijd even goedkoop is. Belangrijk is dan ook dat je weet waar je mee bezig bent. Een goede bouwtekening zorgt er dan ook voor dat je geen hout verspilt, wat financieel scheelt en ook nog eens milieuvriendelijker is. Neem ook zeker de tijd als je begint aan het bouwen van een hut. Je bouwt immers op hoogte en dat neemt vaak wat meer tijd in beslag. Maak de wanden van de hut wel op de grond, zodat je niet continu op een verhoogd vlak bezig bent. De volgende stap is het maken van een stelling, vanuit waar je de hut verder kunt uitbouwen. Klussen met een dergelijke constructie is niet eenvoudig en soms is het verstandig om een project als dit over te laten aan een erkende timmerman. Een boomhut laten maken is dan soms ook een betere optie.

Veiligheid testen met het gebruik van zandzakken

Wanneer je een boomhut wil maken is het verstandig om dit maximaal op twee meter hoogte te doen. Je kinderen moeten natuurlijk wel veilig zijn en de kans dat er dan bij een val wat misgaat is kleiner. Belangrijkste van een hut bouwen is dat de fundering goed is, zodat deze niet in elkaar kan storten. Wanneer de hut klaar is, is het verstandig om van tevoren deze te testen op veiligheid. Doe dit bijvoorbeeld met zandzakken die je een aantal dagen laat staan in de hut. Zo kan je zien of de hut inderdaad stevig genoeg is.

boomhutten

Boomhut op maat laten maken door erkende vaklieden

Met een bouwtekening kan je zelf aan de slag gaan met het bouwen van boomhutten. Een dergelijke tekening kan je laten maken zodat het bouwproces vereenvoudigd wordt. Wanneer je dit uitbesteed is de kans ook groot dat de fundering veilig zal zijn. Veiligheid gaat natuurlijk boven alles en daarom dient de hut na het bouwen ook altijd getest te worden. Wie niet handig is kan het beste een boomhut op maat laten maken, zodat je zeker weet dat er geen ongelukken zullen gebeuren. Hoe dan ook is een boomhut een absolute verrijking voor je tuin en voor kinderen.

Leave a Comment